Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) tarkoittaa kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla parannetaan verkkosivun tai muun verkkopalvelun sisällön löytymistä hakukoneilla.

Toimiva hakukoneoptimointi tuottaa verkkosivustolle tai verkkokauppaan enemmän laadukasta liikennettä ja parantaa tuloksia. Hakukoneoptimoinnin tekeminen voidaan karkeasti jakaa kolmeen osa-alueeseen.

1. Verkkosivuston sisältörakenne ja sisältö

Ensin selvitetään mitä yrityksen tuotteiden ja palveluiden myynnin kannalta merkityksellisiä hakusanoja ihmiset käyttävät ja kuinka paljon hakuja on. Selvityksen perusteella kehitetään sisältörakennetta ja sisältöjä. Tarkoituksena on toteuttaa sisältökokonaisuus, joka mahdollisimman hyvin vastaa ihmisten tekemiin hakuihin.

2. Tekninen hakukoneoptimointi

Verkkosivuston tai verkkopalvelun tekninen toteutustapa vaikuttaa olennaisesti löydettävyyteen hakukoneissa. Tekninen optimointi alkaa järjestelmän valinnasta ja jatkuu teknisellä toteutuksella.

Teknisen optimoinnin ratkaisuja ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Kuvakokojen ja -formaattien optimointi
  • Http-pyyntöjen palvelintason pakkaus
  • Lähdekoodien ”minifiointi”
  • Selaimen välimuistin hyödyntäminen
  • Dynaamisten sisältöjen tallentaminen staattisiksi

3. Linkkisuosion kasvattaminen

Hakukoneet arvioivat verkkosivustoja niiden linkkisuosion perusteella. Tämä tarkoittaa sivustolle muilta verkkosivustoilta johtavien linkkien määrää ja laatua. Mitä käytetympi ja laadukkaampi linkittävä sivusto on, sitä enemmän se kasvattaa linkin kohteena olevan sivuston linkkisuosiota.

Hakukoneoptimoinnin asiakkaitamme

Toteutamme hakukoneoptimoinnin ratkaisut esimerkiksi Lastenklinikan Kummeille, Spektri Business Parkille, Lip-Lap Laitureille, Lammille ja Autonkuljetus Sjöbergille.

Ota yhteyttä

Jos kiinnostuit hakukoneoptimoinnin palveluistamme, ota yhteyttä ja kerromme lisää.

Simo Räsänen
Verkkomarkkinoinnin asiantuntija
simo.rasanen@idafram.fi
0400 304 558

Muut palvelumme