Tapahtumaravintola Kuninkaan Lohet on panostanut rohkeasti digimarkkinointiin – myös silloin, kun kriisi ravisteli koko toimialaa. Pitkäjänteinen ja peloton tekeminen on tuottanut erinomaisia tuloksia yritysten kokoontuessa taas aktiivisemmin. 

Kuninkaan Lohien asiakastarinan kuvituskuva, josssa +53% kuvaaja.

Miten konversioprosentin kasvu tehtiin? 

Ida Fram aloitti yhteistyön Vantaankosken idyllisissä maisemissa toimivan tapahtumaravintolan kanssa jo vuonna 2018. Digimarkkinoinnissa keskityttiin alusta saakka

  1. kustannustehokkuuteen
  2. laadukkaiden tarjouspyyntöjen hankintaan.

Yhteistyön aikana yrityksille suunnatun hakusanamainonnan konversioprosentti on kasvanut 53 %. Kasvu on saavutettu puhuttelemalla potentiaalista yleisöä oikeanlaisilla viesteillä. Verkkovierailijoita ei ole siis yritetty kalastella sivustolle maksimaalisesti, vaan kohdennuksilla on pyritty tehokkuuteen.

Potentiaalinen kohderyhmä löytyi yrityspäättäjistä

Kuninkaan Lohien digimarkkinoinnin painopisteenä on alusta saakka ollut kohdentamisen tarkkuus. Hakusanamainonnalla onkin saatu tehostettua tarjouspyyntöjen määrää, ja toimintaa myös laadullistetaan dataan perustuvilla päätöksillä. 

Hakusanamainonnassa ei pyritä tavoittamaan kaikkia yrityspäättäjiä, vaan mainonta kohdennetaan juuri Kuninkaan Lohille parhaiten istuvien yritysten profiiliin. Luontoa ja monipuolisia aktiviteetteja arvostavat yrityspäättäjät löydetään alueellisella kohdennuksella ja oikeilla avainsanoilla. 

Kuninkaan Lohien asiakastarinan kuvituskuva, jossa esimerkkejä asiakaalle toteutetuista mainoksista puhelinupotuksissa.

Minkä mainoskanavan kautta yhteydenotot saadaan?

Hakusanamainonnan kautta saadaan luonnollisesti eniten yhteydenottoja, kun verrataan sitä muihin käytössä oleviin mainoskanaviin. On kuitenkin muistettava, että yritystapahtumien varaus saattaa olla useamman päivän ja jopa kuukauden mittainen projekti. Siksi retargetoitu mainonta on arvokas lisä hakusanamainontaan.

Kuninkaan Lohien verkkosivuvierailijoita lähestytään siksi myös display– ja discovery-mainoksilla sekä YouTube-videomainoksilla. Koska tapahtumaravintolan palvelutarjonta on laajaa, juuri visuaaliset mainosmuodot mahdollistavat monipuolisen viestinnän sivustovierailun jälkeen. 

Ei unohdeta mittareita!

Yhteistyömme alussa Kuninkaan Lohien digimarkkinoinnin tekeminen ja analytiikan seuranta oli vähäistä. Tehokasta digimarkkinointia varten laitoimmekin sivuston konversioseurannat kuntoon ja sovimme jatkuvasta raportoinnista. Tämä loi pohjan markkinoinnin kehittämiselle ja tulosten kasvulle. Onnistumisen taustalla on tiivis yhteistyö ja kuukausittaiset sparrauspalaverit, joissa kumpikaan osapuoli ei pelkää haastaa toisiaan. Lopputuloksena yhteistyöstä on syntynyt uusia näkökulmia tekemiseen ja toiminnan kehittämiseen.

Mitä sitten mittaamme? Kuninkaan Lohien tärkein mitattava konversio on yrityspäättäjiltä tulleet tarjouspyynnöt. Kuninkaan Lohet tarjoaa palveluitaan pääosin yrityksille, ja siksi myös mainonnan panostukset on keskitetty vahvasti B2B-puolelle.

Kuninkaan Lohien asiakastarinan kuvituskuva, jossa esimerkkejä asiakaalle toteutetuista mainoksista puhelinupotuksissa.

Onnistumisen taustalla on molemminpuolinen ammattitaito ja hyvänlainen toinen toisemme haastaminen. Lopputuloksena on syntynyt meille kaikille luontaisesti uudenlaisia näkökulmia.

Mika Turunen, Kuninkaan Lohien toimitusjohtaja

Panostukset haastavinakin aikoina ovat kannattaneet

Kuninkaan Lohet on kärsinyt koronan tuomista rajoituksista rajulla kädellä. Silti yrityksessä on riittänyt vahva usko digimarkkinoinnin tekemiseen ja panostuksia on jopa kasvatettu haastavina aikoina. Mainonnan panostukset ovat olleet kannattavia ja varauskalenteri on alkanut taas täyttyä yritystapahtumista ja hääjuhlista hiljaisemman ajanjakson jälkeen. 

Samaan aikaan kun kilpailu kovenee, Kuninkaan Lohien hakusanamainonnassa on kuluneena vuonna ylletty jopa ennätyksellisen korkeisiin konversioprosentteihin.

Kuninkaan Lohet on Vantaankosken varrella toimiva tapahtumaravintola, joka tarjoaa monipuoliset palvelut sekä yritystapahtumien ja yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Historialliset Kuninkaan Kartanon ja Vanhan Viilatehtaan tilat tarjoavat hulppeat elämysmahdollisuudet isollekin yritystapahtumalle. Tutustu Kuninkaan Lohiin ja upeisiin tiloihin täältä: https://kuninkaanlohet.com/

Töitämme