Näin kasvatimme Autonkuljetus Sjöbergin liikevaihtoa lähes 90%

Autonkuljetus Sjöberg on tehnyt yhteistyötä Idan kanssa parin vuoden ajan. Panostamalla henkilöstöön, kalustoon ja markkinointiin yritys kasvatti liikevaihtoaan vuoden 2017 aikana lähes 90%.

Ida on jo vanha tuttu herra Sjöbergin kanssa. Yhteistyömme alkoi Autonkuljetuksen sisaryritys Hinaus Sjöbergin markkinoinnin tiimoilta jo useampia vuosia sitten.

Panostukset autonkuljetuksiin

Vuoden 2016 lopulla teimme asiakkaan kanssa strategisen päätöksen siirtää markkinoinnin panostuksia autonkuljetusliiketoimintaan, kun haasteet hinaustoiminnan kanssa kasvoivat eikä liiketoiminta näyttänyt enää jyrkkää kasvukäyrää. Kasvutavoitteet asetettiin vuodelle 2017.

Autonkuljetus Sjöberg oli jo tekemässä merkittäviä investointeja henkilöstöön ja kalustoon, joten meillä oli kaikki edellytykset tehdä kasvua markkinoinnin keinoin.

Lisäksi yritys teki vuoden 2017 alussa yrityskaupan, jolla mahdollistettiin myös kansainväliset autonkuljetukset.

Kotipesä kuntoon

Uudistimme Autonkuljetus Sjöbergin verkkosivuston kokonaisuudessaan. Uusiksi meni rakenne, sisältö, käyttöliittymä, visuaalinen ilme ja tekninen toteutus.

Samalla päivitimme sivuston toimimaan sujuvasti tilauskanavana sekä panostimme hakukoneoptimointiin ja hakusanamainontaan.

Muina markkinointitoimenpiteinä olemme toteuttaneet re-targetoitua display-mainontaa sekä kohdennettua suorakirjettä.

Kohdennettu markkinointi toimii

Seuraamme ja tarkennamme verkossa tehtäviä toimenpiteitä jatkuvasti. Tulosten valossa tehty työ näyttää toimivan, sillä verkkosivujen kävijämäärä on moninkertaistunut ja liikevaihto kasvaa kohisemalla.

  • Verkkosivuston kävijämäärä on yli kymmenkertaistunut 12 kuukauden aikana
  • Liikevaihdon kasvu 2016-2017 oli peräti 88% ja kasvu jatkuu
  • Yritys tekee liikevaihdostaan tulosta yli 11%

Kuva: Verkkosivuston liikenteen kehitys 2016-2018

Projektista sanottua

”On ollut mielenkiintoista lähteä rakentamaan ja kasvattamaan uutta liiketoimintoa nollasta. Tehdyt satsaukset ovat tuottaneet mukavasti tulosta ja vielä on kasvunvaraa. Kohdennettu markkinointi on ollut lisäksi hyvin kustannustehokasta.Tästä on hyvä jatkaa!”

 

Sten Sjöberg, yrittäjä, toimitusjohtaja, Autonkuljetus Sjöberg

Ida on Autonkuljetus Sjöbergin markkinoinnin kumppani. Yhteistyö käynnistyi vuoden 2016 alussa ja pitää sisällään monipuolisesti markkinoinnin strategisen ja luovan suunnittelun ja toteutuksen.

Kiinnostuitko?

Panu Laaksonen
CEO
panu.laaksonen@idafram.fi
+358 40 517 79 31

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa myös uutiskirjeemme ja saat kerran kuukaudessa sähköpostiisi tuoreimmat blogitekstimme ja case-esittelymme.

Tilaa uutiskirjeemme »