Mestarien liigaa Soccer Plussalta

Jalkapallon ystävien juhlahetket ovat taas käsillä. Kaikki tärkeimmät kansalliset sarjat ovat pyörähtäneet käyntiin ja eilen starttasi myös Mestarien liiga.

Pelejä voi nykyään Suomessakin seurata lukuisilta eri kanavilta ja useista nettipalveluista. Mestarien liigaa näyttävät ainakin Viasatin, YLE:n ja Canal+ -kanavat. Lisäksi Maikkarin Katsomo.fi esittää osan otteluista.

Runsaasta tarjonnasta huolimatta, kaikkia pelejä ei kuitenkaan ole virallisten (kaupallisten) lähteiden kautta saatavilla. Vaikka maalaisjärjen mukaan kaikki pelit voisi näyttää netin kautta, näin ei jostain syystä ole.

Apuun tulee kuitenkin internetin ”harmaampi alue”. Käytännössä kaikki löytyy nykyään netistä ja tämä pätee myös urheiluun. MyP2P-vertaisverkkopalvelusta on saatavilla oleelliset ottelut lajista kuin lajista. Alkuperäiset lähettävät kanavat vaihtelevat kiinan CCTV:stä Italian Rai Due:en. Valinnanvaraa siis on, ja pelit saa katsottua lataamalla stream-lähetysten seuraamisen mahdollistavan ohjelman. Itse latasin koneelleni suomalaisen Mbnet-sivuston kautta Veetlen.

Katsoin juuri Arsenal-S.C. Braga -pelin koneen kautta television ruudulta Fox Soccer Plus -kanavan lähetyksenä. En maksanut ottelun katsomisesta mitään, kuvanlaatu oli parempi kuin mitä esimerkiksi Katsomo.fi pystyy nettiyhteydelläni tarjoamaan ja Arsenal voitti 6-0. Ei hassumpaa.

Laillista? Siinä ja siinä. Kätevää? Erittäin. Tätä päivää? Aivan varmasti.