Ida synnyttämässä hyvää energiaa

Helsingin Energia rakentaa aurinkosähkövoimalan Suvilahteen. Maaliskuussa 2015 sähköaseman katolle valmistuva aurinkovoimala on rahoitettu Helsingin Energian Ympäristöpennivaroilla, jota Ympäristöpenniasiakkaat maksavat osana sähkölaskuaan. Näitä varoja käytetään uusiutuvan energian kehittämiseen – ja nyt siis myös uuteen aurinkovoimalaan.

Helsingin Energia halusi tuotteistaa aurinkovoimalan. Projektissa aurinkovoimalan 1188 paneelia laitettiin myyntiin kuukausimaksua vastaan. Aurinkopaneelin ostaja saa nimikoidun paneelinsa tuottaman sähkön lyhentämättömänä käyttöönsä, ja tuotto vähennetään asiakkaan sähkölaskusta.

Ida Fram auttoi Helsingin Energiaa aurinkovoimalan tuotteistuksessa kuluttaja-asiakkaille. Hankkeen tavoitteena oli kertoa ymmärrettävästi aurinkovoimalasta ja edistää paneelien myyntiä.  Ida toi hankkeeseen LOHAS-kohderyhmän kuluttajakäyttäytymisen tuntemusta, kiteytti markkinointiviestiä ja yhdessä Helenin tiimin kanssa paketoi tuotetta helposti ostettavaan muotoon.

Nimikkopaneelien lanseeraus onnistui yli odotusten. Kaikki paneelit on nyt myyty innostuneille uudistuvan energian ystäville. Nimikkopaneelin omistajat voivat seurata hankkeen edistymistä verkossa ja myöhemmin myös oman paneelinsa tuottoa.

Lue lisää aurinkovoimalasta ja nimikkopaneeleista Helenin sivustolta: https://www.helen.fi/aurinkovoimala