HopLop mainostaa taas

Sisäleikkipuistoja pyörittävä HopLop nousi jaloilleen ja alkoi taas mainostamaan. Jos mainonnan tarkoituksena on kasvattaa yrityksen kysyntää, miksi sen tekeminen lopetetaan taantumassa?

Tiistain (25.1.2011) Kauppalehdessä kerrotaan sisäleikkipuistoja pyörittävän HopLopin rahoitusvaikeuksista ja orastavasta noususta. Yritys ajautui sikainfluenssan kurittamana yrityssaneeraukseen asti, mutta nousi viime vuonna takaisin jaloilleen. Toimitusjohtaja Tomi Pulkin mukaan HopLopilla menee nyt niin hyvin, että yritys on pitkästä aikaa alkanut mainostamaan. Onneksi olkoon!

HopLop ei suinkaan ole ainoa suomalainen yritys, jonka ensimmäinen leikkauskohde vaikeina aikoina on markkinointi ja etenkin mainonta. Käsitykseni mukaan mainonta koetaan Suomessa edelleen kuluksi ja suomalainen yrityshän menestyy kuluja karsimalla. Kysykää vaikka metsäpampuilta.

Ainakin muualta maailmalta löytyy muunkinlaista oppia. Esimerkiksi L’ Oréal kunnostautui taantumassa hankkimalla markkinaosuutta ennätyksellisen halvalla. Kosmetiikkamammutin kassan koko on tietysti toista luokkaa kuin HopLopilla, mutta mainontaa leikkasivat Suomessa yritykset kokoon katsomatta.

Kauppalehden artikkeli lyhennettynä Kauppalehden sivustolla ja alla kokonaisuudessaan: