Grand One 2013: Nokia mLearning Solution

Työn nimi:

Nokia mLearning Solution

Työn suunnittelusta vastanneet yritykset ja henkilöt:

mainostoimisto Ida Fram

Jirka Sauros, Creative Director, AD
Kati Hartikainen, Copywriter
Jussi Salakka, Production AD
Jenni Forsblom, Project Manager
Jonna Kivipelto, Account Director

Into-Digital

Antti Lassila, Head Developer
Antti Jokinen, Project Manager
Teemu Eskola, Account Director

Työn tuotannosta vastanneet yritykset ja henkilöt:

mainostoimisto Ida Fram

Jirka Sauros, Creative Director, AD
Kati Hartikainen, Copywriter
Jussi Salakka, Production AD
Jenni Forsblom, Project Manager
Jonna Kivipelto, Account Director

Into-Digital

Antti Lassila, Head Developer
Antti Jokinen, Project Manager
Teemu Eskola, Account Director

Asiakas:

Nokia

Pia Tanskanen
Susanna Silvennoinen

 

Nokia kouluttaa taskusta!

e-oppiminen on jo tuttu ja hyväksi todettu tapa etenkin nopeasti omaksuttavien opintokokonaisuuksien suorittamiseen. Uusien isonäyttöisten Windows-puhelimien aikakausi innosti Nokiaa lanseeraamaan oman mobiilioppimisympäristön.

Oppimista missä tahansa, milloin tahansa

Nokia tarvitsi käyttöönsä nykyaikaisen koulutustyökalun, jolla perehdyttää henkilökuntaansa, jälleenmyyjiään ja alihankkijoitaan ympäri maailmaa. Nykyinen koulutusjärjestely ja käytössä olevat materiaalit olivat tarkoitukseen hiukan kankeita eivätkä tukeneet mielikuvaa teknologisesta edelläkävijästä. Toiveena oli vähentää fyysisiä koulutustilaisuuksia tarjoamalla nokialaisille mahdollisuuden opiskella tarvittavat sisällöt omaan tahtiinsa, missä päin maailmaan tahansa, omalla Nokiallaan!

Skaalautuvuutta ja uudelleenkäytettävyyttä

Suunnittelemallamme ja toteuttamallamme mLearning-platformilla voidaan toteuttaa helposti niin kevyitä kuin raskaampiakin opintokokonaisuuksia. Kaiken suunnittelun keskiössä oli uudelleenkäytettävyys ja joustavuus, jotta applikaatio palvelisi tulevaisuudessa kaikkia Nokian e-koulutustarpeita kustannustehokkaalla tavalla.

Kierrätyksellä liikkeelle

Ensimmäinen mLearning-koulutuskokonaisuus keskittyi matkapuhelimien kierrätykseen. Palvellakseen paremmin yhä ympäristötietoisempia ja kriittisempiä asiakkaita Nokia halusi päivittää henkilöstönsä tiedot yrityksen kierrätyskäytännöistä sekä vihreästä ajattelusta. Kokonaisuuden tuli antaa vastaukset kuluttajien kiperimpiikin kysymyksiin esimerkiksi puhelimen materiaalien jatkokäytöstä ja kierrätyksen turvallisuudesta. Opiskelumateriaalin tuli olla informatiivisuuden lisäksi myös viihdyttävä, innostava ja käyttäjäystävällinen.

Uusi Windows Phone -ympäristö

Sovellus toteutettiin Windows Phone -sovelluksena, joka on ladattavissa Windows Marketplacesta. Valittu tekniikka mahdollistaa parhaan käyttökokemuksen sekä modernien Nokian puhelinten ominaisuuksien hyödyntämisen. Marketplacen kautta sovellus on helposti saatavilla niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin käyttöön.

Globaalisti toimivan yrityksen koulutustyökalu

Suomessa suunniteltu mLearning-applikaatio otettiin globaalisti innokkaasti vastaan. Parhaillaan sovelluksesta työstetään kieliversioita englanninkielisen version jatkoksi. Ensimmäiset käännökset applikaatiosta on jo tehty kiinaksi, espanjaksi ja portugaliksi.